...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Escriure... o no

Fa temps que no escric. De fet, massa. I no és perquè l'actualitat no vinga farcida de notícies i esdeveniments dignes de ser comentats. Pense que és perquè la realitat ha superat la meua capacitat d'elaborar reflexions crítiques i, sempre que pensava algun tema, l'actualitat tossuda me feia repensar-me l'esforç de juntar paraules.

Per exemple, volia escriure sobre la manipulació als mitjans de comunicació espanyols però, ves per on, resulta que fa anys me van limitar l'accés a la lliure informació en tancar els mitjans audiovisiuals públics en la meua llengua. Aleshores, enlloc d'escriure vaig decidir deixar d'escoltar i de seguir les ràdios i televisions que normalment sintonitzava perquè ja no són dignes de la meua audiència (ho hauran segut alguna vegada?).

Tanmateix, volia escriure sobre la llibertat de pensament a la nostra societat però, ves per on, vaig llegir el pamflet que el Grup Municipal del Partit Popular va publicar fa poc i vaig quedar en fora de joc perquè volia parlar de l'evolució que Espanya ha experimentat en aquest aspecte i, de cop, vaig vore que els antics instruments de control ideològic segueixen existint ara disfressats però amb les mateixes estratègies que fa 50 anys: assenyalar gent per la seua ideologia.

Relacionat amb això, volia escriure sobre la lliberat d'expressió a la nostra societat però, ves per on, me vaig assabentar que el mateix grup d'abans va demanar explicacions a l'Ajuntament al voltant d'un periòdic que la Biblioteca Municipal ofereix a la gent que vol llegir la premsa diària en la nostra llengua i vaig pensar que hi ha qüestions sobre les quals no es pot reflexionar perquè parlen per elles mateix.

En el mateix sentit, molt abans volia haver escrit sobre els protocols socials de respecte a la diversitat que a un sistema democràtic se li presuposen però, ves per on, vaig pensar en la gent que ha deixat de saludar-me pel simple fet de conèixer la meua ideologia (supose que li passa a més gent) i vaig caure en el compte que, potser, algunes d'aquestes persones que ara me giren la cara són les mateixes que diuen renegar dels sistemes predemocràtics. Aleshores, igual es trobarien més agust antany i, per tant, escriure sobre un fet tant estult no valia la pena.

En l'àmbit estrictament local, també volia escriure sobre la meua decepció amb el conseller d'Educació Vicent Marzà per la seua incompareixença en donar explicacions al poble d'Almassora sobre l'aturada de les obres del CP Regina Violant però, ves per on, he tingut ocasió d'escoltar a l'anterior alcalde atacar l'actual administració i, com a conseqüència, he llegit a algunes famílies alçar la veu com mai abans. Aleshores, qualsevol cosa que es poguera dir ja estava dita perquè que els responsables de 10 anys de retràs de les obres siguen ara els valedors del col·legi és una circumstància que me supera.

També volia escriure, sobre la possibilitat que el PP torne a governar el País Valencià i Almassora a partir del 2019 però, ves per on, he pensat en tots els canvis i projectes engegats a la nostra terra i he arribat a la conclusió que la gent sabrà valorar les transformacions en marxa i actuaran en conseqüència perquè si l'única alternativa de l'oposició és recurrir la majoria de lleis socials aprovades per Les Corts, d'una banda, i acusar el govern local de no ser un sinó dos significa que no tenen projecte ni idees noves i només volen aturar el progrés de la majoria.

En fi. Volia escriure sobre tot això i molt més però, ves per on, ja està tot escrit.

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Si voleu publicar...

... articles, tindre el vostre blog propi, penjar fotografies sense comentaris (denúncies, fets curiosos, paisatges d'ací d'interès, etc.) o voleu gestionar la vostra galeria d'imatges, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a: almassorateveu@gmail.com. En uns dies, ens comunicarem amb vosaltres.

- Si us agradaria tindre un blog, s'han d'acceptar uns compromisos mínims de manteniment.

- Si el que voleu és publicar articles esporàdics, heu d'atendre a les normes de publicació que es trobareu detallades en l'apartat Qui som? d'aquest mateix blog.En tot cas, els vostres escrits es publicarien en la secció AlmassoraTeVeu signats i identificats.

- Si el vostre desig és penjar alguna imatge puntual en què vulgueu fer alguna denúncia, o mostrar una curiositat o simplement publicar una fotografia estètica heu de saber que acceptarem ni publicarem imatges amb Copyright.

- Finalment, si preferiu tindre la vostra galeria de fotografies (artístiques, periodístiques, documentals, monogràfiques, científiques, etc.) haureu d'acceptar també alguns compromisos de manteniment.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD