...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Simulació de repartiment de regidors a l'Ajuntament d'Almassora, segons els resultats de les eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig de 2014

A continuació us proposem un exercici d'imaginació que no deixarà de ser una simulació de "Què haguera passat si...". La veritat és que no s'haurien de fer aquestos experiments perquè les eleccions europees no tenen res a veure amb unes municipals per diversos motius: la participació és major quan votem a l'alcalde, la llista de partits que concòrren no és ni de bon tros la mateixa, les circumstàncies i intencions de l'electorat canvien, etc.

Però potser és un toc d'atenció, d'una banda, al govern que pot intuir que se li escapa la seua hegemònica majoria absoluta i caldrà que pacte i, d'altra banda, a l'oposició formada actualment per dos partits que poden veure com la competència d'altres nouvinguts els obligue a treballar més i buscar noves vies de diàleg.

No farem una lectura més enllà del que us ofereix el quadre però és interessant comprovar com els partits majoritaris perden pistonada davant altres minories que, de confirmar llistes el 2015, a Almassora donarien una majoria social d'esquerres i progressista.

Encara ha de ploure molt fins d'ací un any però ahí estan els resultats, que per una vegada, no comentarem més. Interpreteu-los com vulgueu.

Ja sabeu com funciona la llei d'Hondt: només es tenen en compte per a repartir regidors (escons) els vots a candidatures (no es compten els nuls). Després, es divideix el número de vots aconseguits per tants llocs a repartir (en aquest cas, 21). Finalment, es van elegit les majors xifres fins completar la sèrie. Cal que tingueu present que només hem seleccionat aquells partits que obtenen més del 5% dels vots necessaris per a poder tindre representació (no valorem la idoneïtat o absurditat d'aquesta mesura perquè ja ho hem fet altres vegades). 

Hipotètics resultats*

PP - 8 regidors

PSPV - 6 regidors

UPyD - 2 regidors

COMPROMIS - 2 regidors

EUPV - 2 regidors

PODEMOS - 1 regidor

 

Aquesta asignació és vàlida excepte errada tipogràfica o errada de la font original.

Comentaris  

#1 observador 27-05-2014 20:25
molt aclaridor l´article;

les matematiques tenen que fer obrir els ulls i el cap al conglomerat de progresistes d´Almassora; d´altra manera d´aci un any tornarem a lamentarnos de que per un miserable "grapaet" de vots segueixen manant els de sempre (que com es veu no son majoria al poble)

es hora de parlar i fer les coses ben fetes

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Si voleu publicar...

... articles, tindre el vostre blog propi, penjar fotografies sense comentaris (denúncies, fets curiosos, paisatges d'ací d'interès, etc.) o voleu gestionar la vostra galeria d'imatges, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a: almassorateveu@gmail.com. En uns dies, ens comunicarem amb vosaltres.

- Si us agradaria tindre un blog, s'han d'acceptar uns compromisos mínims de manteniment.

- Si el que voleu és publicar articles esporàdics, heu d'atendre a les normes de publicació que es trobareu detallades en l'apartat Qui som? d'aquest mateix blog.En tot cas, els vostres escrits es publicarien en la secció AlmassoraTeVeu signats i identificats.

- Si el vostre desig és penjar alguna imatge puntual en què vulgueu fer alguna denúncia, o mostrar una curiositat o simplement publicar una fotografia estètica heu de saber que acceptarem ni publicarem imatges amb Copyright.

- Finalment, si preferiu tindre la vostra galeria de fotografies (artístiques, periodístiques, documentals, monogràfiques, científiques, etc.) haureu d'acceptar també alguns compromisos de manteniment.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD