...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

2 de juny de 2014: un dia històric per al republicanisme

Quan m'han dit que el rei ha abdicat, el cor m'ha fet un bàtec. Per fi. Es tanca una etapa i comença una altra... (pensament popular de molts republicans utòpics)

 

L'abdicació del rei d'Espanya Joan Carles I ofereix una oportunitat històrica per aprofondir i revigoritzar la maltreta democràcia espanyola. La renúncia del monarca obre un temps d'incertesa que una societat madura i avançada hauria d'aprofitar per a

modernitzar les seues estructures institucionals i actualitzar el seu sistema polític. I no per què ho diguen els republicans sinó perquè la societat en general necessita una profunda transformació de l'herència d'un segle XX que ja comença a estar molt desfassat.

Almenys, la ciutadania hauria de tindre el dret d'elegir si continuem amb una Monarquia Parlamentària o volem un nou sistema polític. En realitat, aquest d'ara, al capdavant del qual es troba Joan Carles I, és un sistema que van pactar les generacions posteriors a la Guerra Civil, un conflicte provocat per les classes dirigents contra el sistema legalment constituit de la II República. Tot i això, més que una negociació va ser una imposició de l'aparell franquista que volia modernitzar-se per a ser acceptat plenament a Europa.

Ara, quasi quatre dècades després la principal figura d'aquella Transició decideix abandonar com va fer el seu abuelo Alfons XIII (en circumstàncies totalment diferent, és veritat: fem demagògia). Per tant, el personatge principal d'un temps històric determinat ha acabat el seu paper i amb això s'obrin les portes a que el poble espanyol decidisca què és el que cal fer.

Les Corts i els partits polítics tenen l'oportunitat històrica de reprendre el vertader camí de la democràcia atorgant la veu al poble. Les elits ja han fet la seua i ara ens pertoca decidir. De la convocatòria d'un referèndum o una consulta depèn que a Espanya, el segle XXI comence amb catorze anys de retras o que continue el segle XX (què demagògic, però que real).

La ciutadania necessita recuperar el protagonisme votant. Avui, hauríem de manifestar-nos pacíficament davant de tots els ajuntaments d'Espanya per a reclamar allò que és nostre.

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Si voleu publicar...

... articles, tindre el vostre blog propi, penjar fotografies sense comentaris (denúncies, fets curiosos, paisatges d'ací d'interès, etc.) o voleu gestionar la vostra galeria d'imatges, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a: almassorateveu@gmail.com. En uns dies, ens comunicarem amb vosaltres.

- Si us agradaria tindre un blog, s'han d'acceptar uns compromisos mínims de manteniment.

- Si el que voleu és publicar articles esporàdics, heu d'atendre a les normes de publicació que es trobareu detallades en l'apartat Qui som? d'aquest mateix blog.En tot cas, els vostres escrits es publicarien en la secció AlmassoraTeVeu signats i identificats.

- Si el vostre desig és penjar alguna imatge puntual en què vulgueu fer alguna denúncia, o mostrar una curiositat o simplement publicar una fotografia estètica heu de saber que acceptarem ni publicarem imatges amb Copyright.

- Finalment, si preferiu tindre la vostra galeria de fotografies (artístiques, periodístiques, documentals, monogràfiques, científiques, etc.) haureu d'acceptar també alguns compromisos de manteniment.

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD