...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Paisatge i patrimoni: reflexions

El paisatge: una mirada diferent

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

Els geògrafs som uns científics (socials) que ens dediquem a interpretar el paisatge i a estudiar les maneres de millorar-lo. El paisatge és el resultat de la intervenció humana en el territori i de la combinació entre les accions de la societat i els fenòmens naturals. Per tant, qualsevol part del territori és paisatge.

No obstant això, aquest paisatge és diferent en cada lloc, és canviant, està en constant mutació per les diferents relacions que se estableixen al llarg del temps entre les comunitats humanes i el medi. I com que la societat humana presenta sempre jerarquies de poder, dominació o prestigi (polític, econòmic, social, cultural) el resultat de les actuacions en el territori (el paisatge) serà identificable i respondrà a uns interessos determinats (no necessàriament perversos o malèvols). Potser, es poden identificar amb la qual cosa es pot millorar la interpretació de cada territori i de la societat que hi habita per a poder millorar el paisatge i, en definitiva, les condicions de vida.

Per això, en aquesta secció dissertarem sobre els factors que han ajudat a dissenyar i han determinat el caràcter del paisatge d'Almassora (i la Plana). L'objectiu és oferir una visió (crítica, segurament) d'una part del paisatge de la Plana i identificar els factors que l'han configurat al llarg dels segles. Aquesta tasca ens permetrà entendre el paisatge com un element del patrimoni que cal conservar i millorar.

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD