...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Paisatge i patrimoni: reflexions

(Geo)estratègies del poder a Almassora

Ràtio: 5 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles actives
 

14 de març de 2014. Almassora. Els socis de Caixa Rural Sant Josep d’Almassora voten la renovació estatutària de sis membres titulars i un de suplent del Consell Rector màxim organisme de l’entitat. En realitat, aquesta votació es va realitzar el juny de 2012 però en aquell moment es va presentar una llista alternativa que va ser impugnada pel Consell Rector per defectes de forma. Alguns membres de la candidatura rebutjada van apel·lar judicialment aquesta decisió; dos anys després, un tribunal els va donar la raó i les eleccions s’han hagut de repetir.

Aquest guirigall hauria passat desapercebut i es consideraria un episodi més de la normalitat democràtica si no fos perquè el que està en joc és molt més que unes cadires en un consell d’administració d’una entitat financera. El que en veritat està en disputa és l’autonomia del poder econòmic local i el que s’intenta és una ingerència més del poder polític en l’únic àmbit de la societat d’Almassora que se li resisteix.

Certament, el caramel és molt dolç i els ulls a alguns els fan pampallugues quan es tracta de controlar l’entitat financera més antiga del poble i una de les més potents d’Espanya que ha pogut mantindre la seua independència després de la reestructuració d’una part del sector bancari espanyol i no ha hagut de fusionar-se amb altres com han estat obligades altres caixes de l’entorn.

Siga com siga, la primera sacsejada la van rebre els postulants alternatius al Consell rector en no passar cap d'ells d’una quarantena de vots mentre els candidats de l’actual junta van rebre un bany de masses en recollir més de 1.100 vots cadascun. Aquesta victòria humiliant no ha acovardit la candidatura alternativa (integrada entre altres per un exregidor d’Hisenda del l’Ajuntament sota govern del PP d’Almassora i el propietari d’un grup editorial d’àmbit local molt pròxim al PP) que ja va confirmar durant l’Assemblea la denúncia novament de les votacions.

Molta gent es pregunta: davant d’un ridícul tan espantós, quins motius s’oculten darrere de tanta tossuderia? De vegades, si un grup de gent me rebutja i demostra obertament que no me vol, per dignitat plegue i me’n vaig o, almenys, invente altres estratègies perquè alguna cosa estaré fent mal, no?.

Comentaris  

#1 Jose 20-03-2014 10:46
Magnífico artículo en el que todavía hay mucha gente interesada en el dinero público. A ver si algún día podemos cerrar con llave la caja de lo público.

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD