...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Provisional


Sobre l'autor: Raül Pons

Geògraf, almassorí, crític, tolerant, fal·lible, somniador, científic social, professor, activista social pacífic i ecologista (pseudo)practicant des de l'adol·lescència encara crec que el món es pot canviar... almenys, una part.


 


 

Sobre l'autor: Hèctor Mas

Habitant d'una edat inútil que ronda els vint en un pis compartit al costat del palau de Knossos. En algun moment algú em va graduar en física però, com els mosquits estiuencs, em passe el dia rondant la llum. Fins els 50 anys, només escriuré pròlegs.


 


 

Sobre l'autora: Evèlia Beltràn

Professora de llatí i grec a l’Ies Vila-roja d’Almassora des del curs 2001-2002, es dedica a l’ensenyament des de l’any 1987. Retorna professionalment al poble per trasllat l’any 2001, després de treballar: a Carmelites, abans d’aprovar les opossicions l’any 1988; a Onda i a l’Ies Alvaro Falomir, mentres esperava destinació definitiva; al Port de Sagunt i a Borriana. Veïna des de sempre d’Almassora, excepte a la seua època d’estudiant universitària, naix al poble el 9 de juny de 1964, al carrer Sant Lluís, a “ l’escaleta”, un pisset xicotet on vivien els pares. Es considera Dona, amb majúscules, i tot el que això comporta, amb els seus avantatges i els seus inconvenients: esposa, mare, filla, germana, cunyada, nora……és conscient de totes eixes coses que, per ser el gènere que és, la lliguen inexorablement al món que l’envolta d’una manera especial i diferent.


 

              

 


Sobre l'autor: Mark Twain (pseudònim)

Emplearé como seudónimoMark (Un guiño a Mark Twain; aquél escritor americano que aconsejaba: Si dices la verdad, no tendrás que acordarte de nada). De antemano, pido disculpas por el alias o falso nombre. Gracias. MARK


 


 

Sobre l'autor: Agustín Santos

Antes de jubilarme, si me preguntaban cuál era mi profesión, respondía: Soy librero. Los libros siempre han rodeado mi vida: durante los estudios (en la Salamanca natal), mientras disfrutaba leyéndolos y como profesional (trabajé cuarenta y cuatro años en el grupo editorial más importante del país). La lectura me depara inolvidable placer; los conocimientos adquiridos a través de los libros también han sido sustanciales en la vida social, en mi trabajo y en el contacto con autores.

La afición por la letra impresa puede desembocar en la escritura. En mi caso, confirmo la regla. Me inicié con cuentos y recreaciones nostálgicas. Hasta ahora me han publicado tres novelas mías: La llave que te di, La sombra oculta y El círculo octavo. Estoy escribiendo otra, bastante distinta a las primeras, que titularé Al menos dime adiós. Me he propuesto, en Almassora Te Veu, publicar algunos cuentos (propios) y críticas de libros (ajenos).


 

 


Sobre l'autor: Miquel Barberà

[en procès]


 

 


 

Sobre l'autor: Afria

Los objetivos de AFRIA (Asociación en defensa de las Fincas Rústicas de Almassora): 1. Defender los derechos de todos los Propietarios de fincas rústicas de Almazora, entre los cuales está la posibilidad de baja de la finca que la solicite, el derecho de ser informados, el derecho de poder ver la documentación que se solicite, etc. 2. Investigar el posible trato desigual de fincas. 3. Saber los costos del cequiaje.


 

 


Sobre l'autor: David Igual

Va nàixer a Almassora en 1967. És historiador i es doctorà a la Universitat de València en 1996. Ha estudiat i treballat en diverses universitats espanyoles i italianes. Actualment desenvolupa tasques com a professor titular d'Història Medieval a la Universitat de Castella - la Manxa (campus d'Albacete). Podeu trobar més detalls de la seua trajectòria acadèmica i investigadora a https://uclm.academia.edu/DavidIgualLuis.

 


 


Sobre l'autor: Voro Vilar i Aliaga

Nascut a Horta nord de València i ubicat a Almassora, de 30 anys ençà.

Treballador jubilat jove a causa de malaltia, des del primer dia de jubilació em dedique plenament a causes que entenc justes i en defensa del benestar públic. Republicà (amb tot el que comporta); candidat a l'alcadia en les passades eleccions; activista d'Amnistia Internacional; en dues ocasions president de l'AAVV LA VILA (actualment); membre de la Plataforma No a la Contaminació... I amb la ment posada en afavorir els meus veïns en tot l'indefensable i disposat a que els DDHH, es compleixin al peu de la lletra.


Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD