...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Una ullada a la polis

Les Festes

Ràtio: 0 / 5

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

Dissabte 17 de maig, Sant Pasqual, festa gran a Vila-real. Anit van començar les festes aquí a Almassora. Comença a manifestar-se ja l'actitut salvatge d'alguns veïns, o potser visitans.

 Aconteixements recents greus podrien ser tema de conversa i discussió però, perquè el ministeri de l'Interior estiga tranquil, parlarem de Festes, de les nostres Festes de Santa Quitèria.
 Divendres 16 de maig a les 12h "CHUPINAZO". Es donen per començades oficialment les festes, tot i que la carpa per als actes musicals ja està montada des de fa un parell de setmanes. Seguesc estant sorpresa per la proximitat que aquesta té a la residència de vells. No ho puc entendre. Aquesta nit els vellets que no estiguen sords hauran pegat bots al llit. Però ja la tenim "Estem en Festes!". Bula papal per a tot i qualsevol barbaritat.
 A casa realment ho vivim amb prou de nerviosisme. Desitjariem traslladar-nos una setmana sencera lluny del poble però no és possible i aquesta és casa nostra. Per poder passar les festes més tranquils i protegits de les pissarraes, timbrades a deshores, i agressions a les portes de casa, fa molts anys que el fuster Renau, en pau descansi, ens va fer una sobreporta de fusta com a protecció. Dues vegades a l'any, religiosament la tarda del "CHUPINAZO", la posem. Açò no seria noticiable si el dimecres d'aquesta setmana no haguerem comprovat que hi ha ciutadans de primera i de segona categoria. 
 Tots sabeu on està la nova residència de vells construïda al Darremur per les mongetres de la Consolació. Tots sabeu com els ha quedat de boniqueta i, com no?, tots us haureu donat compte de la mil.lionada que els haurà costat. Doncs bé, dimecres 14 de maig, al matí, per ordre expressa del nostre batlle, la brigada d'obres de l'Ajuntament estava protegint  de les festes l'entrada d'aquesta residència. I ara ve allò: ¿ és que les mongetes de la Consolació s'han quedat sense diners per poder encomanar una protecció de fusta a qualsevol fuster i amablement l'Ajuntament s'ha oferit a ajudar-les?
 Els veïns del voltant del recinte de la marxa exigim el mateix tracte que les mongetes: que l'Ajuntament ens ajude a defensar-nos de les festes, que la brigada d'obres protegisca les nostres cases com la seua magnífica residència. No vull pensar en possibles compensacions electorals i vull que els diners que pague a l'Ajuntament beneficien a tots i no a uns pocs.
Fins aviat!
 
 

 

Comentaris  

#1 Vilar, Voro 23-05-2014 00:41
Bona nit,
el problema esta única i exclusivament, en les despeses publiques que l'Ajuntament d'aquest poble està fent en un geriàtric públic...
Això, el que és important, el que es moleste o no, (coets, borratxeres, vòmits, pixades, vidres en la via publica) això no te importància, ara bé, el fet d'arribar el moment de tocar-me la meua butxaca per afavorir a unes... de "mongetes, res" CONGRECACIÒ RELIGIOSA RICA... per ai no passe, que se interí be, el batlle, els regidors i tots i cadascú del dirigents politics del poble. Que es miren la constitucio.
Voro Vilar

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD