...espai virtual de reflexió crítica sobre la realitat d'Almassora, la Plana i el món en general. Noticies, històries, art, poesia, contes, cultura,natura, experiències, ...

AlmassoraTeVeu

Una ullada a la polis

Almassora, 22 de maig: Festa Gran!

Ràtio: 4 / 5

Estrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles activesEstrelles inactives
 

  Dia 22 de maig. Comença el dia amb volteig de campanes i despertà a les 8,30 del matí. Almassora treu el de la caixeta per rebre aquest dia. Fa dia de Santa Quitèria, sol i calor, les dones aprofiten per treure's les jaquetes i lluir sense mànigues aquest dia gairebé d'estiu.
  La visita a les calderes, la tradicional mascletà, el repartiment de l'arròs de les calderes, va perfilant el dia gran al poble.

  Enguany la mascletà pilla descol·locada a la gent. Esperant tots a l'avinguda Generalitat, com anys anteriors, avui la mascletà està montada al final del jardí Manuel Pesudo. En arribar molta policía, guàrdies civils a cada bocacarrer, policies municipals i gent amb tratge fan sospitar alguna novetat. Comença la mascletà. Els regidors del PP no fan més que girar-se buscant algo o algú. Acaba la mascletà i de sobte, de tornada, arriba un gran furgó amb uns quants cotxes i baixa el molt honorable president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra. De seguida es forma un mur de gent d'incògnit que el protegeix. Amablement comença el personatge a fer-se fotos amb les quitèries que formen part de la pompa festiva de dames, reina,  regidors i batlle. Comença a dirigir-se cap a la comitiva i s'instal.la, en honor al seu càrrec, en posició presidencial, com no. La banda comença a tocar i iniciant el recorregut cap a l'Ajuntament, després de passar per la residencia de vells, s'organitza, ara sí, el molt honorable passacarrer fins les calderes a la plaça Espanya.
  Plaça Espanya, davant les calderes, 22 ja sabeu, comencen els parlaments. El nostre Batlle comença el seu parlament en valencià i de seguida explica que parlarà en castellà perquè és entre nosaltres el molt honorable president de la Generalitat. Parla ell, parla el president i donen la caldera d'or al club de futbol Almassora, perquè enguany fa cent anys de la seua creació. Comença el repartiment de l'arròs i el molt honorable i la seua comitiva marxen a corre-cuita. Tots els actes s'han produit amb rapidesa i protocol. Diumenge són les eleccions europees.
  Aquests són els fets, seues són les conclusions! Fins aviat!

 

 

Escriure un comentari

Es prohibeixen els insults i ofenses cap a les persones així com paraules malsonants i blasfèmies que desvirtúen el debat i falten el respecte a les persones.

Códi de seguretat
Actualitzar

Vist (des de 04-03-15)

© 2009-2014 by GPIUTMD